بررسی کاربرد پس از برداشت اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک بر خواص کیفی و ماندگاری میوه تازه زردآلو در انبار سرد

Authorsفرید مرادی نژاد,مریم درستکار,الهام انصاری فر
Conference Titleیازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۸-۲۶
Event Placeارومیه
Page number۰-۰
PresentationSPEECH
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

میوه زردآلو جزو محصولات فرازگرا بوده که در پس از برداشت دارای تنفس بالایی می باشد. از این رو این تحقیق به انجام گرفت. تیمارها شامل: اسید » شاهرودی « منظور تأثیر برخی تیمارهای شیمیایی بر صفات کیفی و ماندگاری زردآلو رقم سالیسیلیک 2 میلی مولار، اکسید نیتریک 1 میلی مولار، اثر متقابل این دو تیمار و شاهد )غوطه وری در آب( بودند. پس از اعمال تیمارها، میوه ها بسته بندی شدند و در دمای 2 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90 % به مدت 28 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که استحکام بافت در تیمار اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک به خوبی حفظ شد و مواد جامد محلول نیز نسبت به شاهد کاهش یافت. علاوه بر آن، این دو تیمار توانستند فساد میوه ها را در طی انبارداری به حداقل برسانند به طوری 6% بود که اختلاف معنی داری در مقایسه با میوه های تیمار / که میزان آن در تیمار اسید سالیسیلیک صفر و اکسید نیتریک 5 )22/ 27 ( و اکسید نیتریک ) 75 / نشده )شاهد( داشتند. بیشترین ماندگاری در میوه های تیمار شده با اسید سالیسیلیک ) 75 حاصل شد، در حالی که میوه های شاهد فقط حدود 14 روز ماندگاری داشتند. به طور کل می توان بیان داشت کاربرد اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک به تنهایی اثرات مثبتی را بر خواص کیفی و انبارمانی میوه تازه زردآلو در طی دوره انبار سرد بر جای می گذارند.

tags: انبارداری، تیمارهای شیمیایی، سفتی بافت، فساد، فنول کل