Authors | فرید مرادی نژاد,مریم درستکار,الهام انصاری فر |
---|---|
Conference Title | یازدهمین کنگره علوم باغبانی ایران |
Holding Date of Conference | ۲۰۱۹-۰۸-۲۶ |
Event Place | ارومیه |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | SPEECH |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
میوه زردآلو جزو محصولات فرازگرا بوده که در پس از برداشت دارای تنفس بالایی می باشد. از این رو این تحقیق به انجام گرفت. تیمارها شامل: اسید » شاهرودی « منظور تأثیر برخی تیمارهای شیمیایی بر صفات کیفی و ماندگاری زردآلو رقم سالیسیلیک 2 میلی مولار، اکسید نیتریک 1 میلی مولار، اثر متقابل این دو تیمار و شاهد )غوطه وری در آب( بودند. پس از اعمال تیمارها، میوه ها بسته بندی شدند و در دمای 2 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 90 % به مدت 28 روز نگهداری شدند. نتایج نشان داد که استحکام بافت در تیمار اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک به خوبی حفظ شد و مواد جامد محلول نیز نسبت به شاهد کاهش یافت. علاوه بر آن، این دو تیمار توانستند فساد میوه ها را در طی انبارداری به حداقل برسانند به طوری 6% بود که اختلاف معنی داری در مقایسه با میوه های تیمار / که میزان آن در تیمار اسید سالیسیلیک صفر و اکسید نیتریک 5 )22/ 27 ( و اکسید نیتریک ) 75 / نشده )شاهد( داشتند. بیشترین ماندگاری در میوه های تیمار شده با اسید سالیسیلیک ) 75 حاصل شد، در حالی که میوه های شاهد فقط حدود 14 روز ماندگاری داشتند. به طور کل می توان بیان داشت کاربرد اسید سالیسیلیک و اکسید نیتریک به تنهایی اثرات مثبتی را بر خواص کیفی و انبارمانی میوه تازه زردآلو در طی دوره انبار سرد بر جای می گذارند.
tags: انبارداری، تیمارهای شیمیایی، سفتی بافت، فساد، فنول کل