اثر اتمسفر تغییر یافته بر ویژگی‌های کیفی و ماندگاری میوه زردآلو

Authorsفرید مرادی نژاد,مریم درستکار,الهام انصاری فر
Conference Titleدومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۳-۰۶
Event Placeجیرفت
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

یکی از جدیدترین روش‌های نگه‌داری محصولات تازه تکنولوژی بسته‌بندی با اتمسفر تغییر یافته می‌باشد. این تحقیق با هدف بررسی اثر غلظت‌های مختلف اکسیژن و دی‌اکسیدکربن در بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته بر خصوصیات کیفی و ماندگاری زردآلو رقم شاهرودی در دانشگاه بیرجند انجام گرفت. تیمارها عبارت بودند از 1- شاهد (هوا) اکسیژن7/20 درصد + دی‌اکسید‌کربن 3/0 درصد + نیترژن 79 درصد. 2- اکسیژن 5/0 درصد + دی‌اکسید‌کربن 80 درصد + نیتروژن 5/19درصد. 3- اکسیژن 70 درصد + دی‌اکسید‌کربن 5 درصد + نیترژن 25 درصد. میوه‌ها به مدت 6 روز در شرایط اتمسفر تغییر یافته (تیمارها) قرار گرفتند. سپس در ظروفی از جنس پلی‌پروپیلن درب‌دار با گنجایش 700 سی سی بسته‌بندی شده و در یخچال با دمای 4 درجه سانتی گراد به مدت 28 روز نگه‌داری شدند. نتایج نشان داد سفتی بافت میوه که یکی از مهمترین پارامترهای کیفی می‌باشد تحت تاثیر تیمار با دی‌اکسید‌کربن بالا افزایش قابل توجهی (2 برابر) نسبت به شاهد داشت. همچنین در طول دوره انبارمانی صفاتی مانند مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتر نیز در تیمار با دی‌اکسید‌کربن بالا (80 درصد) دارای عملکرد بالاتری نسبت به سایر تیمارها بود. صفت ماندگاری نیز در هر دو تیمار (اکسیژن بالا و دی‌اکسید‌کربن بالا) نسبت به شاهد افزایش معنی‌داری داشت (7روز بیشتر از شاهد). به طور کلی صفات ظاهر و طعم که از جایگاه مهمی برخوردار است توسط تیمار با دی‌اکسید‌کربن بالا، بهبود یافته و پس از گذشت 28 روز انبارمانی امتیاز بالایی توسط ارزیاب کنندگان از جنبه های ارگانولپتیکی گرفت.

tags: اتمسفر تغییر یافته، بسته بندی، زردآلو، ماندگاری