بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته بر کیفیت و عمر انباری میوه کامل انار تاثیر دارد

Authorsفرید مرادی نژاد
Conference Titleدومین همایش بین المللی و سومین همایش ملی کشاورزی، محیط زیست و امنیت غذایی
Holding Date of Conference۲۰۱۹-۰۳-۰۶
Event Placeجیرفت
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

ضایعات محصولات باغبانی یک مشکل عمده در زنجیره بعد از برداشت محسوب می‌شود. بنابراین، به حداقل رساندن ضایعات پس از برداشت محصولات باغبانی، یک روش بسیار موثر برای افزایش دسترسی به مواد غذایی است. میوه انار، بسیار حساس به تلفات آب و سرمازدگی در طی پس از برداشت و انبارداری می‌باشد. بدین منظور آزمایشی به صورت طرح کاملا تصادفی جهت ارزیابی تأثیر بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته بر کیفیت و ماندگاری انار در هنگام نگهداری سرد انجام شد. تیمارها عبارت بودند از میوه کامل انار بسته بندی شده تحت خلاء یا بدون بسته بندی (کنترل) که در اتاق سرد در دمای 5 ± 0.5 درجه سانتی‌گراد نگهداری شدند. در پایان هر دوره نگهداری (30، 40، 50، 70، 90 و 130 روز)، میوه‌ها برای پارامترهای فیزیکو‌شیمیایی و کیفیت مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بسته بندی باعث بهبود نسبت قند به اسیدیته و برخی از مقادیر مولفه‌های رنگ شده و کاهش آنتوسیانین، اسیدیته، کاهش وزن، نشت الکترولیت، شاخص سرمازدگی و میوه‌های غیر قابل فروش شد. ارزیابی صفات در زمان‌های مختلف نشان داد که بسته بندی خلاء به‌طور قابل توجهی کاهش وزن، نشت الکترولیت، شاخص سرمازدگی شد و به‌طور قابل توجهی میزان میوه‌های غیر قابل عرضه حدود 30٪ در مقایسه با کنترل کاهش داشت. محتوای آنتوسیانین از زمان 70 روز نگهداری به طور قابل توجهی کاهش یافت. مقادیر قرمزی و کرومای رنگ به طور معنی‌داری در تیمار بسته بندی با افزایش در دوره نگهداری بیشتر شد، اما زاویه رنگ به طور قابل توجهی در مقایسه با کنترل کاهش یافت. نتیجه اینکه بسته بندی خلاء تحت انبار سرد برای بهبود کیفیت انار و افزایش عمر انباری آن و کاهش ضایعات قابل توصیه است.

tags: آنتوسیانین، سرمازدگی، MAP ، Punica granatum، افت وزن