Authors | فرید مرادی نژاد,اسما حیدری,الهام انصاری فر |
---|---|
Conference Title | دوازدهمین همایش علوم باغبانی ایران |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۱-۰۹-۰۵ |
Event Place | رفسنجان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
در این تحقیق، تأثیر تیمار فراصوت به همراه بسته بندی اتمسفر تغییر یافته فعال و غیر فعال بر فرآیند میزان آنتوسیانین و رنگ آریل میوه انار رقم شیشه کپ بررسی شد. برای این منظور از یک دستگاه حمام فراصوت در مقیاس آزمایشگاهی استفاده شد. امواج فراصوت در فرکانس ثابت و در سه سطح زمان 5،10،15 دقیقه در قالب طرح کامل تصادفی بر نمونه ها اعمال شد و بلافاصله نمونه ها بصورت جداگانه در پوشش پلی اتیلنی کم نفوذ به صورت اتمسفر تغییر یافته (MAP) و بسته بندی منفعل (Passive) نگهداری شدند و پس از 21 روز در دمای 4 درجه سانتی گراد مورد اندازه گیری قرار گرفت. نتایج نشـان داد میوه هایی که در پلاستیک پلی اتیلنی کم نفوذ به صورت اتمسفر تغییر یافته نگهداری شده بودند در مقایسه با میوه های نگهداری شـده در اتمسفر منفعل دارای کمترین مقدار کاهش آنتوسیانین بودند. همچنین کاربرد امواج فراصوت در بین نمونه های شاهد و نمونه های تیمار شده اختلاف معنی داری نشان داد، به طوری که بیشترین میزان آنتوسیانین در بسته بندی اتمسفر تغییر یافته (MAP) و مدت زمان 5 دقیقه به دست آمد.
tags: آنتوسیانین، بسته بندی اتمسفر تغییر یافته، امواج فراصوت، انار