Authors | فرید مرادی نژاد,مریم درستکار,شادی سبزواری |
---|---|
Conference Title | نخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی) |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۲-۰۵-۲۵ |
Event Place | بیرجند |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
عمر کوتاه پس از برداشت میوه زردآلو یکی از مشکلاتی است که باغداران با آن مواجه هستند. تغذیه برگی درختان میوه قبل از برداشت در بهبود صفات کیفی پس ازبرداشت میوهها نقش موثری دارد. به همین جهت در این پژوهش اثر محلول پاشی غلظتهای مختلف اسید سالیسیلیک بر کیفیت میوه زردآلو رقم شاهرودی بررسی شد. میوهها از درختان هم سن طی دو مرحله قبل از بلوغ تجاری با اسید سالیسیلیک 2 و 5 میلی مولار محلول پاشی شدند. از آب مقطر نیز به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. میوهها پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و پارامترهای کمی و کیفی از قبیل میزان استحکام بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون و اسید آسکوربیک (ویتامین ث) مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محلول پاشی اسید سالیسیلیک به طور مطلوبی بر ویژگی های کیفی میوه زردآلو تأثیرگذار بود. میوههای تیمار شده در مقایسه با شاهد از استحکام بافت، اسیدیته قابل تیتراسیون و یتامین ث بیشتری برخوردار بودند. با این وجود سطوح مختلف اسید سالیسیلیک (2 و 5 میلی مولار) بر مقدار ویتامین ث اختلاف معنیداری نداشت. با این حال، محلول پاشی با اسید سالیسیلیک 5 میلی مولار باعث شد استحکام بافت و اسیدیته قابل تیتراسیون در مقایسه با شاهد و اسید سالیسیلیک 2 میلی مولار بیشتر حفظ شوند. به طورکلی محلول پاشی درختان با استفاده از اسید سالیسیلیک 5 میلی مولار نقش موثرتری در بهبود خصوصیات مختلف میوه زردآلو رقم شاهرودی داشت.
tags: استحکام بافت، اسید سالیسیلک، زردآلو، ویتامین ث