Authors | فرید مرادی نژاد,مریم درستکار |
---|---|
Conference Title | نخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی) |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۲-۰۵-۲۵ |
Event Place | بیرجند |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | SPEECH |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
این آزمایش با هدف بررسی تأثیر محلولپاشی با کلریدکلسیم (5/0 و 1 درصد) و نیتراتپتاسیم (1 و 2 درصد) بر خصوصیات فیزیولوژی میوه زردآلو رقم شاهرودی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی انجام گرفت. 3 تکرار برای هر تیمار در نظر گرفته شد و محلول پاشی در دو مرحله اواسط اردیبهشت و اوایل خرداد صورت گرفت. محلول پاشی با آب مقطر نیز به عنوان شاهد معرفی شد. میوهها پس از رسیدن به بلوغ تجاری برداشت شدند. سپس پارامترهایی از قبیل، طول و قطر میوه، وزن میوه و سفتی میوه زردآلو مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که محلول پاشی با سطوح مختلف نیتراتپتاسیم (1 و 2 درصد) باعث افزایش قابل توجهی در طول و قطر میوه میشود. محلول پاشی با نیترات پتاسیم همچنین باعث افزایش وزن میوه گردید. با این حال بررسی سفتی میوه نشان داد کلرید کلسیم 1 درصد بیشترین تاثیر را بر سفتی بافت میوه زردآلو داشت. از آنجایی که نتایج به طور کل بیانگر این موضوع بود که در استفاده از نیترات پتاسیم 1% و 2 % اختلاف معنیداری از نظر آماری مشاهده نشد؛ پیشنهاد میشود از محلول پاشی با نیترات پتاسیم 1% و کلرید کلسیم 1% جهت بهبود عملکرد میوه زردآلو رقم شاهرودی استفاده شود.
tags: استحکام میوه، زردآلو رقم شاهرودی، کلرید کلسیم، نیترات پتاسیم، وزن میوه،