Authors | فرید مرادی نژاد,اسما حیدری,الهام انصاری فر |
---|---|
Conference Title | نخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی) |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۲-۰۵-۲۵ |
Event Place | بیرجند |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | SPEECH |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
به منظور بررسی بهینه سازی آریل انار در رقم شیشه کپ آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی در سال 1399 در آزمایشگاه فیزیولوژی باغبانی واقع در دانشکده کشاورزی بیرجند طراحی و اجرا شد. فاکتورهایی این آزمایش، زمان فراصوت و نوع بستهبندی (زمان تیمار در 3 سطح 5، 10 و 15دقیقه و نوع بستهبندی در 2 سطح وکیوم و اتمسفر منفعل) به همراه تیمار شاهد (بدون فراصوت و بدون بسته بندی) بود و فاکتور دیگر زمان اندازهگری (روز 0، 7 و 14) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که ترکیب امواج فراصوت و بستهبندی وکیوم منجر به بهبود کیفیت آریل انار شد بطوری که میزان افت وزن میوه، درصد پوسیدگی و مولفه a نمونههای آریل در سطح مطلوب حفظ شدند. با این حال در بین تیمارها، بهترین نتیجه از تیمار بستهبندی با وکیوم و 10 دقیقه فراصوت حاصل شد؛ زیرا این تیمار توانست میزان افت وزن آریلهای انار را در روز 7 و 14 کنترل کند و همچنین کمترین درصد پوسیدگی از تیمار بستهبندی با وکیوم و 10 دقیقه فراصوت به دست آمد. بستهبندی وکیوم به دلیل اثرات تخریبی کم بر آریل انار میتواند جایگزین مناسبی برای سایر فرایندها باشد، هرچند مطالعات بیشتری در زمینه بهینهسازی شرایط فرایند ضروری به نظر میرسد.
tags: آریل، بستهبندی وکیوم، فساد، کاهش وزن