CV Personal Website


Farid Moradinezhad

Farid Moradinezhad

Professor

Faculty: Agriculture

Department: Horticultural Sciences

Degree: Ph.D

CV Personal Website
Farid Moradinezhad

Professor Farid Moradinezhad

Faculty: Agriculture - Department: Horticultural Sciences Degree: Ph.D |

بررسی بهینه‌سازی آریل انار رقم شیشه کپ از نظر دو فاکتور زمان فراصوت و نوع بسته‌بندی

Authorsفرید مرادی نژاد,اسما حیدری,الهام انصاری فر
Conference Titleنخستین همایش ملی فناوری تولید و پس از برداشت گیاهان باغی (مجازی)
Holding Date of Conference2022-05-25
Event Placeبیرجند
Page number0-0
PresentationSPEECH
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

به منظور بررسی بهینه سازی آریل انار در رقم شیشه کپ آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل بر پایه طرح کامل تصادفی در سال 1399 در آزمایشگاه فیزیولوژی باغبانی واقع در دانشکده کشاورزی بیرجند طراحی و اجرا شد. فاکتورهایی این آزمایش، زمان فراصوت و نوع بسته‌بندی (زمان تیمار در 3 سطح 5، 10 و 15دقیقه و نوع بسته‌بندی در 2 سطح وکیوم و اتمسفر منفعل) به همراه تیمار شاهد (بدون فراصوت و بدون بسته بندی) بود و فاکتور دیگر زمان اندازه‌گری (روز 0، 7 و 14) در نظر گرفته شد. نتایج نشان داد که ترکیب امواج فراصوت و بسته‌بندی وکیوم منجر به بهبود کیفیت آریل انار شد بطوری که میزان افت وزن میوه، درصد پوسیدگی و مولفه a نمونه‌های آریل در سطح مطلوب حفظ شدند. با این حال در بین تیمارها، بهترین نتیجه از تیمار بسته‌بندی با وکیوم و 10 دقیقه فراصوت حاصل شد؛ زیرا این تیمار توانست میزان افت وزن آریل‌های انار را در روز 7 و 14 کنترل کند و همچنین کمترین درصد پوسیدگی از تیمار بسته‌بندی با وکیوم و 10 دقیقه فراصوت به دست آمد. بسته‌بندی وکیوم به دلیل اثرات تخریبی کم بر آریل انار می‌تواند جایگزین مناسبی برای سایر فرایندها باشد، هرچند مطالعات بیشتری در زمینه بهینه‌سازی شرایط فرایند ضروری به نظر می‌رسد.

Paper URL