Authors | فرید مرادی نژاد,سحر سپهری,محمد رضا اصغری,فرهاد آذرمی آتاجان |
---|---|
Conference Title | سیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۳-۰۹-۱۸ |
Event Place | گرگان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | POSTER |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
بیشترین مقدار تولید کشور در بین محصولات باغی مربوط به سیب بوده که سهم 18 درصدی از کل میزان تولید محصولات باغی را به خود اختصاص میدهد ولی به دلیل مدیریت نامناسب یک سوم تولید سالیانه از بین میرود. از آنجا که کیفیت میوه در طول انبارداری کاهش می یابد و ماندگاری سیب هم تحت تأثیر عوامل مختلفی بخصوص در طی مراحل رشد می باشد، از این رو تاثیر تیمارهای کلسیم و کلسیم- بور با تعداد دفعات محلول پاشی یک الی سه بار, جهت حفظ استحکام و افزایش عمر در پس از برداشت سیب از طرح فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی استفاده کرده ایم. تیمارهای آزمایشی شامل محلول پاشی با آب مقطر (شاهد)،کلسیم کلرید و کلسیم- بور (5/1 درصد) بودند که پس از تشکیل میوه به فاصله زمانی 30 روزه انجام شد. نتایج نشان داد که تاثیر کاربرد تیمار نمک های کلسیمی در محلول پاشی قبل از برداشت، باعث تغییر قابل توجه ای در میزان صفات مورد ارزیابی از جمله سفتی, مواد جامد محلول و فنول نسبت به شاهد شده.
tags: سفتی، سیب، کلسیم کلرید، کلسی بور