بررسی اثر محلول پاشی قبل از برداشت نمکهای کلسیمی بر برخی خواص کیفی میوه سیب رقم گلدن دلیشز

Authorsفرید مرادی نژاد,سحر سپهری,محمد رضا اصغری,فرهاد آذرمی آتاجان
Conference Titleسیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
Holding Date of Conference۲۰۲۳-۰۹-۱۸
Event Placeگرگان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

بیشترین مقدار تولید کشور در بین محصولات باغی مربوط به سیب بوده که سهم 18 درصدی از کل میزان تولید محصولات باغی را به خود اختصاص میدهد ولی به دلیل مدیریت نامناسب یک سوم تولید سالیانه از بین میرود. از آنجا که کیفیت میوه در طول انبارداری کاهش می یابد و ماندگاری سیب هم تحت تأثیر عوامل مختلفی بخصوص در طی مراحل رشد می باشد، از این رو تاثیر تیمارهای کلسیم و کلسیم- بور با تعداد دفعات محلول پاشی یک الی سه بار, جهت حفظ استحکام و افزایش عمر در پس از برداشت سیب از طرح فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی استفاده کرده ایم. تیمارهای آزمایشی شامل محلول پاشی با آب مقطر (شاهد)،کلسیم کلرید و کلسیم- بور (5/1 درصد) بودند که پس از تشکیل میوه به فاصله زمانی 30 روزه انجام شد. نتایج نشان داد که تاثیر کاربرد تیمار نمک های کلسیمی در محلول پاشی قبل از برداشت، باعث تغییر قابل توجه ای در میزان صفات مورد ارزیابی از جمله سفتی, مواد جامد محلول و فنول نسبت به شاهد شده.

Paper URL

tags: سفتی، سیب، کلسیم کلرید، کلسی بور