بررسی اثر پوشش دهی بعد از برداشت با عصاره پوست انار بر برخی خواص کیفی و ماندگاری میوه سیب رقم گلدن دلیشز

Authorsفرید مرادی نژاد,سحر سپهری,محمد رضا اصغری,فرهاد آذرمی آتاجان
Conference Titleسیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران
Holding Date of Conference۲۰۲۳-۰۹-۱۸
Event Placeگرگان
Page number۰-۰
PresentationPOSTER
Conference LevelInternal Conferences

Abstract

سالیانه مقادیر بالایی از این میوه به دلیل شرایط گاها نامناسب انبار داری یا مدت زمان بسیار طولانی انبارمانی کیفیت خود را از دست داده و هدر میرود، از آنجا که بخش کشاورزی به علت تامین غذای مورد نیاز جامعه و سهم بالای آن در ارزش افزوده و اشتغال زایی، یکی از مهمترین قسمت های اقتصادی هر کشوری محسوب می شود، در پی ایجاد راهکاری جهت جلوگیری از هدر رفت و افزایش ماندگاری سیب در پس از برداشت و افزایش عمر آن در انبارمانی، از پوشش دار کردن میوه با عصاره پوست انار استفاده شد. تیمارهای قبل و بعد از برداشت دو نمک کلسیم و کلسیم- بور با تعداد دفعات محلول پاشی یک و سه بار همراه با پوشش عصاره پوست انار رقیق شده، جهت حفظ استحکام و ماندگاری در پس از برداشت و به صورت طرح فاکتوریل در قالب بلوک کامل تصادفی انجام شد. تیمارهای آزمایشی محلول پاشی با آب مقطر (شاهد)، کلسیم کلرید و کلسیم- بور (5/1 درصد) بودند که پس از تشکیل میوه به فاصله زمانی 30 روزه انجام شد. نتایج نشان داد که تیمار های محلول پاشی شده قبل از برداشت کلسیم کلرید و کلسیم- بور همراه با پوشش عصاره پوست انار تاثیر بیشتری بر حفظ خواص و ویژگی های میوه سیب از جمله: افزایش در مواد جامد محلول، محتوی فنول کل و آنتی اکسیدان در مدت زمان انبار مانی نسبت به نمونه های شاهد آن ها داشته است.

Paper URL

tags: انار، آنتی اکسیدان کل، سیب، ماندگاری