Authors | فرید مرادی نژاد,مریم درستکار |
---|---|
Conference Title | سیزدهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران |
Holding Date of Conference | ۲۰۲۳-۰۹-۱۸ |
Event Place | گرگان |
Page number | ۰-۰ |
Presentation | SPEECH |
Conference Level | Internal Conferences |
Abstract
میوه انار به دلیل اهمیت تجاری بالا و فواید سلامتی آن بسیار محبوب است. هدف از این آزمایش ارزیابی کیفیت حسی و خواص بیوشیمیایی میوه انار تحت تیمارهای اتانول (EtOH)، بی کربنات سدیم (SBC) و بستهبندی بود. تیمارهای آزمایشی شامل: اتانول 10% (v/v) ، بی کربنات سدیم 2% (w/v) و نوع بستهبندی که بعد از اعمال مپ منفعل و خلاء میوه¬ها در دمای 1±5 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 80% به مدت 10 هفته نگهداری شدند. سپس صفاتی از قبیل، مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، شاخص طعم (TSS/TA)، ظرفیت آنتیاکسیدانی و محتوای آنتوسیانین در آریل انار مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثرات متقابل تیمارهای مورد استفاده در هیچ یک از صفات معنیدار نبود، اما اثرات ساده نتایج جالبی داشت. ارزیابیها نشان داد که اثرات ساده EtOH و بستهبندی خلاء مقدار TSS ، TA و TSS/TA را حفظ کردند. جالب توجه است که تیمار EtOH سطوح ظرفیت آنتی¬اکسیدانی کل و محتوای آنتوسیانین را به ترتیب 20 درصد و 50 درصد (در مقایسه با شاهد) افزایش داد که تأثیر قابل توجهی بر کیفیت تغذیه میوه انار دارد. در طول ذخیرهسازی، مشخص شد که بستهبندی اتانول و خلاء میتوانند پوسیدگی میوه را به تأخیر بیندازد و آن را کنترل کنند، با این کاهش در پوسیدگی، ماندگاری افزایش یافته که از نظر تجاری سودمند حواهد بود. به¬طور¬کلی میتوان نتیجه گرفت که تیمار EtOH و بستهبندی خلاء میتواند کیفیت حسی و خواص بیوشیمیایی میوه انار را حفظ کرده و ارزش غذایی این میوه منحصر به فرد را افزایش دهد. همچنین استفاده از اتانول و بستهبندی با خلاء به دلیل افزایش ماندگاری قابل پیشنهاد به صنعت صادرات کشور میباشد.
tags: انار، اتانول، آنتوسیانین، آنتی اکسیدان، بی کربنات سدیم