Authors | محمد حسین امینی فرد,افسانه حسینی,فرید مرادی نژاد,مهدی خیاط |
---|---|
Journal | تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران |
Page number | ۱۰۲۸-۱۰۴۳ |
Serial number | ۳۵ |
Volume number | ۶ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۲۰ |
Journal Grade | Scientific - research |
Journal Type | Typographic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
کلسیم یکی از مهمترین عناصر معدنی است که در تعیین کیفیت میوه دخالت دارد. وجود ضایعات فراوان و اُفت کیفیت زرشک بی دانه در طی مراحل برداشت، پس از برداشت و نگهداری آن یکی از مشکلات مهم در مناطق تولید می باشد. محلول پاشی با عناصر معدنی می تواند از طریق تأمین مواد غذایی باعث افزایش کیفیت، عملکرد، بازارپسندی و کاهش خسارتهای بعد از برداشت گردد. ازاین رو در این مطالعه اثر محلول پاشی برگی کلرید کلسیم و نیترات کلسیم بر ویژگی های کمّی و کیفی میوه زرشک در قالب طرح 4%( بودند. محلول پاشی در / 4%( و نیترات کلسیم ) 3 / بلوک کامل تصادفی اجرا گردید. تیمارها شامل شاهد )آب مقطر(، کلرید کلسیم ) 3 چهار مرحله از فصل رشد انجام شد. نتایج نشان داد که بیشترین میانگین تعداد خوشه در شاخه، تعداد حبه در خوشه، تعداد حبه در 4% و کمترین مقدار آنها در شاهد بود. تیمار کلرید کلسیم مورد / شاخه و عملکرد میوه در شاخه مربوط به تیمار کلرید کلسیم 3 مطالعه، منجر به افزایش وزن تَر، قطر و طول شاخه در مقایسه با تیمار شاهد شد. حداکثر مقادیر کلروفیل a ، b و کل در برگ های درختان شاهد مشاهده گردید. اثر تیمارهای کلرید کلسیم و نیترات کلسیم بر کیفیت ظاهری و بافت میوه زرشک معنی دار بود، اگرچه بر خصوصیات شیمیایی میوه اثری نداشت. به طور کلی نتایج نشان داد که محلول پاشی برگی با نمک های کلرید کلسیم و نیترات کلسیم موجب بهبود ویژگی های کمّی و کیفی میوه ها نسبت به شاهد شد.
tags: حبه، سفتی، عملکرد، کلروفیل.