Authors | زهره بیرجندی طرقی,فرید مرادی نژاد,راضیه نیازمند,حسن بیات |
---|---|
Journal | زراعت و فناوری زعفران |
Page number | ۴۱۳-۴۳۰ |
Serial number | ۱۱ |
Volume number | ۴ |
Paper Type | Full Paper |
Published At | ۲۰۲۴ |
Journal Grade | Scientific - promoting |
Journal Type | Typographic |
Journal Country | Iran, Islamic Republic Of |
Journal Index | isc |
Abstract
زعفران به دلیل خواص فراوان به عنوان گرانترین گیاه دارویی و ادویهای در جهان شناخته شده است. ایدن گیداه دارای متابولیدتهدای ثانویه فراوان بوده که مهمترین آنها شامل کروسین، پیکروکروسین و سافرانال میباشد. شرایط مختلدف خشدک کدردن و نگهدداری سدبب کاهش کیفیت و مواد مؤثره کلاله زعفران شده که از ارز و اعتبار آن جهت صادرات کاسته است. این پژوهش با هدف بررسدی چگدونگی حفظ خصوصیات کیفی، مواد مؤثره و کاهش بار میکروبی کلاله خشک زعفران در طی مدت انبارداری انجام شد. به این منظور کلالدههدای خشک شده زعفران با استفاده از بستههای سه لایه )پلی اتیلن پلی استر پلی اتیلن( و سه نوع اتمسفر شامل هدوا، خدو و - - 2N بسدتهبنددی شدند. سپس بستهها در دمای اتاا و برای مدت 94 روز نگهداری شدند. هر 24 روز یکبار غلظت گازهای اکسیژن، دیاکسیدکربن، خدواص فیزیکوشیمیایی، بار میکروبیکل و تصویر روبشی نمونهها انددازهگیدری شددند. نتدایج نشدان داد بهتدرین نمونده جهدت حفدظ خصوصدیات 4/ 4 و 5 / فیزیکوشیمیایی کلاله زعفران بستههای حاوی اتمسفر غنی از نیتروژن بود، بطوریکه میزان کروسین و پیکروکروسین به ترتیدب 6 4 درصد افزایش نشان داد. همچنین بار میکروبیکل به میزان 6 سیکل لگاریتمی نسبت / درصد کاهش یافت، در صورتیکه مقدار سافرانال 5 به روز اول انبارداری در بستههای حاوی اتمسفر خو کاهش یافت. تصاویر میکروسکوپ الکترونی نیز نشان داد نموندههدای تحدت اتمسدفر نیتروژن مانند نمونه شاهد دارای تورم سلولی و ذرات حبابی شکل همراه با پارگی غشای سلولی و فروپاشی سلول بود.
tags: بار میکروبی کل، بسته بندی تحت اتمسفر تغییر یافته، بسته بندی تحت خو، کروسین، طعم و عطر زعفران