اثر سطوح مختلف پوسته برنج و آرژنین بر پاسخهای ایمنی و جمعیت میکروبی روده کور جوجه های گوشتی

نویسندگانسیدمحمد حسینی,مهدی عباس آبادی,فاطمه ایزدی یزدان آبادی,حسین نعیمی پوریونسی
همایشکنفرانس ملی نوآوری کشاورزی، علوم دامی و دامپزشکی
تاریخ برگزاری همایش۲۰۲۰-۰۲-۲۶
محل برگزاری همایشتهران
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

هدف تحقیق:این مطالعه به منظور بررسی اثرات سطوح مختلف پوسته‏ی برنج و سطوح مختلف آرژنین بر پاسخ‏های ایمنی و جمعیت میکروبی روده کور در جوجه‏های گوشتی انجام شد. مواد و روش‏ها: آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی و به صورت فاکتوریل 3×3 با استفاده از 360 جوجه گوشتی نر در قالب 9 تیمار با 4 تکرار انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل سطوح مختلف پوسته‏ی برنج (0، 5/2 و 5 درصد) و آرژنین (90، 100 و 110 درصد توصیه شده بر اساس کاتالوگ راس) انجام گرفت. نتایج: پاسخ‏های ایمنی در روزهای 25 و 42 دوره آزمایشی و جمعیت لاکتوباسیلوس‏ها و کلی‏فرم‏ها در پایان دوره پرورش (42 روزگی) اندازه‏گیری شدند. در ارتباط با پاسخ‏های ایمنی، آرژنین در 25 و 42 روزگی ایمنی را بهبود بخشید ولی پوسته‏ی برنج چنین تأثیری را نداشت. جمعیت لاکتوباسیلوس در جوجه‏هایی که سطح بزرگتری از فیبر و آرژنین را دریافت کرده بودند، بزرگتر بود ولی اثرات متقابل معنی‏داری بین این دو ترکیب مشاهده نشد.

لینک ثابت مقاله

کلید واژه ها: پوسته برنج، آرژنین، جمعیت میکروبی، پاسخ‏های ایمنی.