| نویسندگان | محمد ساغری,خدیجه کرمی بی زلیخائی,مسلم باشتنی,ذبیح الله محمدی |
| نشریه | پژوهش های آبخیزداری |
| شماره صفحات | 204-211 |
| شماره سریال | ۲۷ |
| شماره مجلد | ۳ |
| نوع مقاله | Full Paper |
| تاریخ انتشار | ۲۰۱۴ |
| نوع نشریه | چاپی |
| کشور محل چاپ | ایران |
| نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
به منظور بررسی اثر مرحله رشد بر ارزش غذایی دو گونه مرتعی کرفس کوهی Kelussia odoratissima Mozaff ( و بیلهر
aucheri Boiss Dorema در مراتع ییلاقی شهرستان کهگیلویه، نمونه برداری در سه مرحله ی رشد رویشی، گلدهی و
بذردهی انجام گرفت و در شرایط سایه، خشک و آسیاب شدند و تر یکبات شیمیایی آن ها شامل پروتئین خام ) CP (، چربی
خام ) EE (، خاکستر ) Ash (، فسفر) P(، کلسیم ) Ca (مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی )) NDF ، مقدار الیاف نامحلول در
شوینده اسید( ADF ) در آزمایشگاه اندازه گیری و قابلیت هضم ماده ی خشک( DMD ) و انرژی متابولیسمی ME محاسبه
گردیدند. برای مقایسه میانگین ها از تجزیه ی واریانس و آزمون توکی استفاده شد. نتایج نشان داد که ارزش غذایی علوفه هر دو
گونه در مرحله رشد رویشی بیشتر از مراحل دیگراست. همچنین دوگونه از نظر پروتئین ¬خام، خاکستر، فسفر، کلسیم، قابلیت
هضم پذیری، انرژی متابولیسمی، مقدار الیاف نامحلول در شوینده خنثی، مقدار الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در سه مرحله
فنولوژی دارای تفاوت معنی داری ) P≤ 0.05 ( با یکدیگر بودند. نتایج این تحقیق نشان داد که ارزش غذایی گونه کرفس کوهی
بیشتر از گونه بیلهر می باشد.
لینک ثابت مقاله