تعیین ترکیب شیمیایی و ترکیبات فنلی علوفه کینوآ

نویسندگانسید همایون فرهنگ فر,نوید قوی پنجه,محمدحسن فتحی نسری,مسلم باشتنی
همایشپنجمین کنفرانس ملی مدیریت پرورش دام، طیور و آبزیان
تاریخ برگزاری همایش۲۰۱۹-۱۰-۱۶
محل برگزاری همایشکرمان
شماره صفحات۰-۰
نوع ارائهپوستر
سطح همایشداخلی

چکیده مقاله

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت جهان و افزایش تقاضا برای محصولات دامی، در سالهای آینده، افزایش تولیدات کشاورزی از جمله چالشهای اصلی جهان بشمار رفته و از این منظر پرورش نشخوارکنندگان اهلی نقش کلیدی در اقتصاد جهانی خواهد داشت. از طرفی رقابت خوراک دام با غذای انسان، استفاده از اراضی و کمبود آب، کشت محصولات زراعی با نیاز آبی کم و نیز استفاده از ضایعات کشاورزی در تغذیه دام را ضروری مینماید. در پژوهش حاضر ترکیب شیمایی علوفه کینوا طبق روشهای استاندارد آزمایشگاهی تعیین و با یونجه خشک مقایسه شد. یافتههای پژوهش نشان داد مقدار پروتئین 11 درصد بود که با یکدیگر اختلاف معنیداری نداشت. همچنین میزان / 12 و 22 / خام علوفه کینوا و یونجه خشک به ترتیب 2 فیبر نامحلول در شوینده خنثی، فیبر نامحلول در شوینده اسیدی، چربی خام و خاکستر ،13/37 ،32/ این گیاه به ترتیب برابر 14 1 )درصد مادهخشک( بود. میزان کل ترکیبات فنلی، تانن کل، تانن متراکم و تانن قابل هیدرولیز در علوفه کینوا به / 2/14 و 14 2 درصد بود. عمده تانن موجود در علوفه کینوا از نوع قابل هیدرولیز بوده و غلظت / 4 و 14 /42 ،2/21 ،11/ ترتیب برابر 11 4/ تانن متراکم آن از یونجه خشک نیز کمتر بود ) 47 P< (. نتایج نشان داد با توجه به ترکیب شیمیایی مطلوب و ترکیبات تاننی پایین، امکان استفاده از علوفه کینوا به عنوان جایگزین بخشی از علوفهی خوراک دام وجود دارد.

کلید واژه ها: کینوآ، ترکیب شیمیایی