ر سطح و اندازه ذرات پلی ساکاریدهای نامحلول پوسته برنج و پوسته یولاف جیره بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ریخت شناسی روده جوجه های گوشتی

نویسندگانسید جواد حسینی واشان,امیر سالاری نیا,افضلی نظر,مسلم باشتنی
نشریهتولیدات دامی
شماره صفحات۶۲۵-۶۳۹
شماره سریال۲۰
شماره مجلد۴
نوع مقالهFull Paper
تاریخ انتشار۲۰۱۹
رتبه نشریهعلمی - پژوهشی
نوع نشریهچاپی
کشور محل چاپایران
نمایه نشریهisc

چکیده مقاله

هدف از این تحقیق، بررسی سطح، اندازه ذرات و منبع پلی¬ساکاریدهای نامحلول (پوسته ¬برنج و پوسته ¬یولاف) بر عملکرد، خصوصیات لاشه و ریخت¬شناسی روده جوجه¬ گوشتی نر یک روزه به مدت 42 روز بود. در این آزمایش از 360 قطعه جوجه گوشتی نرسویه راس (308) در قالب طرح کاملاً تصادفی با نه تیمار، چهار تکرار و 10 جوجه در هر تکرار استفاده شد. تیمارها شامل شاهد، دو نوع فیبر نامحلول با دو سطح مصرف (سه و شش درصد جیره) و با دو اندازه ذرات (نیم و دو میلی¬متر) بود. نتایج نشان داد سطح شش درصد و اندازه ذرات نیم¬میلی¬متر پوسته برنج در 42-29 روزگی باعث افزایش مصرف خوراک و افزایش وزن بدن و کاهش ضریب تبدیل در مقایسه با شاهد گردید (05/0>P). سطح شش درصد و اندازه ذرات نیم میلی¬متر پوسته یولاف در مقایسه با گروه شاهد باعث کاهش چربی¬ محوطه بطنی و راندمان لاشه شد. وزن نسبی سنگدان و کیسه صفرا در تیمارهای دارای پوسته یولاف و پوسته برنج درمقایسه با شاهد افزایش یافت(05/0>P). استفاده از پوسته برنج سبب افزایش ارتفاع پرز در ژژنوم در 21 و42 روزگی و در ایلئوم در 21 روزگی نسبت به سایر تیمارها شد (01/0>P). در 21 روزگی بیشترین ضخامت اپیتلیوم در بخش دوازدهه روده باریک جوجه¬های مصرف کننده جیره حاوی سه درصد پوسته برنج با اندازه ذرات دو میلی¬متر در مقایسه با گروه شاهد بود (01/0>P). بنابراین افزودن پوسته برنج در سطح سه درصد و اندازه ذرات نیم میلی¬متر باعث حصول مناسب¬ترین پاسخ عملکردی و بافت شناسی روده در جوجه¬های گوشتی شد.

لینک ثابت مقاله

tags: پوسته برنج، پوسته یولاف، چربی بطنی، ریخت شناسی روده باریک، ضریب تبدیل