نویسندگان | سید همایون فرهنگ فر,محمدحسن حیدرزاده قرقوزار,مسلم باشتنی,علیرضا فروغی,فاطمه گنجی |
---|---|
نشریه | پژوهش های علوم دامی |
شماره صفحات | ۱۱۷-۱۲۹ |
شماره سریال | ۲۹ |
شماره مجلد | ۲ |
نوع مقاله | Full Paper |
تاریخ انتشار | ۲۰۱۹ |
رتبه نشریه | علمی - پژوهشی |
نوع نشریه | الکترونیکی |
کشور محل چاپ | ایران |
نمایه نشریه | isc |
چکیده مقاله
زمینه مطالعاتی: این آزمایش به منظور بررسی اثرات تعداد وعدههای خوراکدهی بر رفتارهای تغذیهای، تولید و ترکیب شیر گاوهای شیرده براون سوئیس انجام شد. روش کار: تعداد 20 رأس گاو شیری نژاد براون سوئیس با میانگین تولید شیر 2 / 5 ± 56 / 26 کیلوگرم و متوسط روزهای شیردهی 24 ± 95 / 44 تحت شرایط یکسان در قالب یک طرح کاملاً تصادفی در دو دوره 25 روزه با دو تیمار آزمایشی انتخاب گردید. تیمارهای آزمایشی شامل 1( تحویل خوراک دو بار در روز در ساعات 8 صبح و 8 شب و 2( تحویل خوراک سه بار در روز در ساعات 8 صبح، 4 بعدازظهر و 12 نیمهشب بود. هر دوره آزمایش شامل 21 روز عادتدهی و چهار روز نمونهگیری از رفتارهای تغذیهای، تولید و ترکیبات شیر و باقی مانده خوراک بود. نتایج: نتایج نشان داد که فعالیت خوردن )بصورت دقیقه در روز( و نیز در طول 90 دقیقه ابتدایی بعد از تحویل خوراک )بصورت دقیقه(، کل فعالیت نشخوار و نشخوار بصورت خوابیده، کل فعالیت جویدن، با افزایش دفعات خوراکدهی بصورت معنیداری افزایش یافت ) 05 / 0 > P (. همچنین درصد پروتئین، نیتروژن کازئینی و پروتئین حقیقی شیر، درصد پروتئین خام خوراک باقی مانده در آخور، تحت تأثیر تیمارهای آزمایشی قرار گرفت و با افزایش دفعات خوراکدهی بصورت معنیداری افزایش یافت ) 05 / 0 > P (. درصد اوره شیر، درصد انتخاب از اجزای الک 18 / 1 میلیمتری و درصد فیبر نامحلول در شوینده خنثی ) NDF ( خوراک باقیمانده در آخور با افزایش دفعات خوراکدهی از دو به سه بار در روز بصورت معنیداری کاهش یافت ) 05 / 0 > P (. نتیجهگیری نهایی: نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد؛ افزایش دفعات خوراک دهی میتواند باعث بهبود عملکرد حیوان در فعالیت نشخوار و جویدن گردد و مصرف انتخابی اجزای خوراک را نیز کاهش دهد.
tags: ترکیبات شیر، رفتار تغذیه