اخلاق حرفه ای در تربیت

شابک : 978-622-6582-20-9
تربیت، وجوه و ابعاد گوناگون دارد که آنچه تربیت را تمام می‌کند و به کمال می رساند، رشد اخلاقی است. ثمره تربیت،رهایی، آزادی و استغنای روانی فرد است تا چنان انسانی بپروراند تا خوب، انتخاب کند، به کار بندد و در قبال آنچه انتخاب کرده، پاسخگو باشد. برای اقدام درست، باید از مفاهیم «تربیت» و ابزارهای آن و نیز مفاهیم «حرفه»، «اخلاق» و «اخلاق حرفه‌ای» درک عمیقی داشت. از آنجا که وظیفه اصلی نظام آموزشی تولید و مخزن دانش نیست، بلکه تربیت انسان آن هم تربیت نسلِ متعهد و مسئول است، این هدف با تربیت از نوع اخلاقی میسر خواهد شد. به منظور تبیین تربیت، اخلاق و اخلاق حرفه ای، این کتاب در 3 بخش و 7 فصل، نگارش یافته است. در بخش اول به تبیین ماهیت تربیت، حرفه و حرفه گرایی معلم، بخش دوم به ضرورت و ماهیت اخلاق و اخلاق حرفه‌ای در تربیت و در بخش سوم به ابعاد و منابع اقتدار اخلاق معطوف به حرفه ای پرداخته شده است. اگر بپذیریم ملتی که از یک آموزش و پرورش خوب و پیشرفته بهره بگیرد به همه چیز خواهد رسید و این که ما بیش از هر چیز به مراکز تربیتی و آموزشی با رویکردها و راهبردهای اخلاقی، دانش آموزپروری و دانشجوپروری نیازمندیم، شایسته است شرافت کاری و فضیلت‌های اخلاقی که نقطه عطفِ آن اقتدار از نوع اخلاقی است، توسعه و تعمیق یابد.